Dejta smartare

 

Det sociala livet är ofta dyrare för singlar än för dem som har familj eller är sambos. Det är till exempel vanligare att singlar träffar folk ute på stan över något som kostar pengar. Visst kan man träffas hemma, men det är inte alltid man känner att hemmet är i ett sådant skick att man riktigt pallar att ha gäster. Särskilt inte när det handlar om någon man kanske inte träffat förut.

Många singlar har dejting som en given del av tillvaron. Det är ett sätt att träffa nya människor som kan leda till att livet förändras, eller bara angenäma stunder. Om du ska dejta någon första gången är det oftast smart att välja ett helt okomplicerat sätt att träffas på. Är du ute efter en potentiell partner märks det ofta snabbt om “love is in the air”. Det gäller oavsett om man ses över en dyr aktivitet eller något enkelt. Vem vi kasta bort pengar på en dejt som var dödsdömd redan från början? Det kan också vara så att det är lättare att missbedöma personkemin om ni gör något spektakulärt tillsammans som tar fokus från själva mötet. Ur ett ekonomiskt perspektiv är det så klart bättre om du snabbt kommer fram till om det är en person “värd att investera i”.

Förslag på billiga aktiviteter som passar på den allra första dejten

  • Ta en promenad! Du kan ju låta den sluta nära din bostad så kan dejten fortsätta i den om det känns rätt utifrån er personkemi.
  • Är ni båda sportiga? Ta ett träningspass ihop så har du i alla fall tränat även om dejten inte var något att ha.
  • Träffas på lunchen! Jobbar ni nära varandra är det ett avslappnat och smart sätt att träffas för första gången på.

Vem ska betala?

Om ni ändå bestämmer er för att äta eller dricka något på först dejten är det rimligt att betala var för sig. Om det inte är så att det är uppenbar skillnad i inkomst mellan är. Då kan den som har mer pengar ta notan utan att göra en affär av det. Man får vara ganska konservativ i Sverige idag för att anse att det per automatik är killen som ska betala när två personer av motsatt kön träffas för en dejt.